Pitkäaikainen työkaverini Tuija muisti minua kysymyksillä. Kiitokset. Vastaan julkisesti.

Odottelen kuvaa isännästäsi ja kotihuoneestasi. Miten sisustavat paikalliset kotejaan. - En tiedä miten yleensä, olen ollut vain täällä. En aio julkaista kuvia sisätiloista. Skype-kameraa voin pyörittää huoneessani, jos soitat minulle.

Onko siellä kaksi hanaa vai yksi, josta tulee molempia lämpimyyksiä vettä? - Kaksi hanaa mutta mikä ihaninta vettä voi juoda suoraan. Ei tarvitse ostaa kymmeniä vesipulloja.

Onko kylpyammetta vaiko vain suihku? - Täällä on amme, jossa suihkutan. Lämpimän veden tuloa pitää odottaa hetki.

Onko siellä hyönteistyyppisiä inhotuksia tai torakoita? - Ei ole. Suurin kuoriainen, jonka näin oli alle sentin (tiedoksi myös herra hyönteistenkerääjälle). Hyttysiä ei ole. Olen kuullut, että mäkäriä on, mutta ne lentävät niin hitaasti, etteivät pysy kävelevän ihmisen tahdissa. Haitta ilmenee vasta, kun istahtaa syömään. Oletan, että tätä saan kokea Fjordlandissa, Etelä-Saaren eteläpäässä, kunhan ehdin sinne.

Löytyykö tuttuja juttuja kaupoista vai onko kaikki kovasti paikallista? - Ostan aamiaiseksi jukurttia, kinkkua, pähkinävoita, kroissantteja, mehua, tomaattia, appelsiineja, leipää, kaakaota. Kaikki täkäläisiä juttuja (ainoa sama on ollut valmiskeitetyt Uncle Ben's -riisit, jotka otin retkikäyttöön täälläkin). Olen laiska enkä laita itse ruokaa paitsi munakkaita. Ravintoloita on monensorttisia, pidän eniten thaimaalaisista ja yksi korealainen oli yllättävän hyvä, vaikken tiedä mitä söin (tarjosivat mulle tikut, ei suju, söin kaiken lusikalla). Ranskalaisia perunoita vältän, laittavat niihin tolkuttomasti suolaa. Tänään söin kokeeksi baariaterian, joka oli myös hyvä = perunaa, bataattia, kanapihvi, porkkanaa ja sellaisia kukkakaalin tapaisia, mutta vihreitä. Ravintolaan voi usein viedä omat juomat.

Millainen on hintataso tänne verrattuna? - Suomen tasosta 25% pois.

Onko paljon turisteja? Onko monen värisiä ihmisiä vai vain valkoisia pääasiassa? - On paljon turisteja ja paikalliset ovat hyvin monirotuisia.

Miten menee? Onko koti-ikävä? - Juteltiin Nickin kanssa eilen siitä paljonko pyöräilen Suomessa ja kerroin, että mulla yhdistyy Suomessa pyöräily ja lintujen katsominen. Kerroin muuttolinnuista ja keväästä Suomessa, että voi mennä Porkkalaan teltan kanssa. Silloin tunsin vähän koti-ikävää.

Saatko töitä tehtyä? - Erittäin hyvin.

Mitä olet oppinut tänään? - Koebaariateria yllätti. Muuten päivä mennyt töiden tekoon.

Oletko pää alaspäin, koska olet maapallon toisella puolella? - Olen.

Siihen loppuivat kysymykset.

Lisäjuttuna kuvia miten täällä pestään pyykkiä.

344240.jpg

Kone on paikallista mallia ja rummun akseli pystysuora. Pesuaine laitetaan akseliin. Nick pesee kylmällä vedellä, niin minäkin. Pesun jälkeen ripustan pyykin ulos telineelle puupinon viereen.

344238.jpg

Pyykkipojat ovat erinäköisiä. Ne painetaan vaatteen päälle puristuen molemmilta puolilta narua vasten. Kätevät.

Lisäksi yritin tänään katsella McNaught-komeettaa päivällä, mutten onnistunut. Nyt on tullut pilvistä eikä mahdollisuus nähdä sitä illallakaan ole kovin hyvä.

Briefly in English. Q&A. My long-term work mate Tuija sent me questions that I publicly answered. Thanks. The photos are about laundry here. Today I have mainly worked.