Ihminen on kumma olio, sillä jos jossain on tasaista maata kohtuullinen pläntti, sinne kohta menee joku asumaan. Niin myös Akaroaan, joka on ranskalaisten valaanpyytäjien perustama kaupunki Banksin niemimaalla (katujen nimistö ranskaksi). Laivalla sinne pääsee kätevästi, kun on hyvä ja suojainen satama, mutta tietä pitkin on sinne kettumainen mennä kukkuloiden yli. Mutta siinä kai se viehätys myös.

Banksin niemimaa on ikivanhaa vulkaanista aluetta, siitä maastonmuodot, mutta se toiminta on sieltä loppunut. Maaston väri on vihreä, vaaleanvihreää ruohoa ja tummanvihreää puustoa silmänkantamattomiin. Vain aivan kukkuloiden huipuilla voi nähdä harmaatakin jyrkän kiviseinämän takia, mutta se on poikkeus. (Jos kelaatte siihen karttaan, joka on ensimmäisen kirjoituksen ohessa, Banksin niemimaa on se nystyrä Christchurchin kyljessä.)

Ennen kuin kerron tänäisestä, mainitaan eilisestä lauantaista 13.1., että sää oli erittäin suotuisa. Paras fillarikeli on pilvinen, silloin ei naama pala eikä ole turhan kuuma. Valokuvissa se kostautuu, nätin sinistä taivasta ei kuviin tule.

342928.jpg

Kuvassa en siis ole minä vaan tavoilleni uskollisena kyttäsin jonkun menevän katsomaan Hilltopilta maisemaa alas Akaroan lahdelle, kunnes otin kuvan. Tuolleen ne pilvet roikkuivat koko päivän.

Visa-korttionnettomuuden vuoksi ainoa asia, johon eilen tuhlasin oli yöpyminen leirintäalueella. Telttayö oli kuuma. Ruokaa tein alueen keittiössä, kävin altaalla uimassa ja suihkuttelin.

Tänään sunnuntaina 14.1. lähdin kävellen ylös tietä myöten.

342929.jpg

Vajaassa 2 tunnissa saavuin niemimaan laelle, jossa kulkee Summit Road. Näkyvyys oli toisella puolella heikko, pilvet olivat siellä. Merta siellä näin vain yhden häilyvän hetken.

Palasin takaisin. Muita patikoijia ja pyöräilijöitä tuli vastaan reilu kymmenkunta. Laitetaan vielä hauska kuva lammasfarmarista.

342931.jpg

Palasin kaupungin tasalle puistoon nukkumaan, josta pyörä bussiin ja takaisin Christchurchiin.

Briefly in English. Trekking in Banks penisula. First, apologizes, yesterday I forgot to tell that I biked 88 km to Akaroa that locates in Banks penisula. Today I walked to the top of penisula allowing me theoretically see the ocean on both sides, but it wasn't possible due to clouds. One bad thing happened: my Visa card was eaten by cash withdrawal machine -- I will get a new card after 8 days I hope.