Asia meni kuten arvelin eli rinkka ilmestyi respaan torstaina 4.1. aamulla. Kuitenkin sen verran myöhään, että ehdin vasta illemmalla tulla bussilla tänne Turangiin. Oli hyvä päästä kaupungista pois, mutta jouduin allikkoon, sillä buukkasin itseni Extreme Backpackersiin 4 hengen huoneeseen. En tiedä mitä ajattelin. Jälleen jouduin ihmispaljouteen.

Tällainen halpamajoitussysteemi on sikälikin paha nakki, että yhteispeliä joutuu ajattelemaan koko ajan. Ei pääse aivot vapaalle. Yhteiskeittiössä on sen verran porukkaa, että oma osuus safkanteko ja tiskaus nopeasti, jotta seuraava pääsee. Internetkin siellä oli, mutta hyvin rajoitettu ja jätin käyttämättä. Kyllä oma teltta on oma teltta ja nyt kun siirryin tänne leirintäalueelle, ensi yönä siinä nukun. (Eihän tämä toki ole likikään sama kuin oma teltta jossain mihin sen on omasta halustaan luonnonkauneuteen liittyvin periaattein laittanut. Mutta hyvä puoli: sain kytkeä läppärin suoraan respan ethernet-piuhan päähän.)

Tänään perjantaina 5.1. kävelin Tongariro Crossing = Tongariron kansallispuiston läpi kulkeva 17 km kävely, jossa nousua ja laskua 700+700 metriä. Reittiä pidetään jopa maailman parhaana yhden päivän reittinä. En laita kauheasti vastaan. Pari ekaa tuntia on kävellään tulivuorien keskellä, kraatereissa tai niiden reunoilla, väreinä harmaata, ruskeaa, punaista. Palkinto tulee sen jälkeen. Ihmissilmä pitää värikontrasteista. Kuvat kertokoon.

329280.jpg
Emerald lakes

329281.jpg
Edessä red crater, keskellä Ngauruhoe, taaimmaisena lumihuippuinen Ruapehu, joka purkautui 1996

Ihmispaljoudesta en toki tuollakaan päässyt, porukkaa oli hemmetisti. Voi olla, että näin se nyt vaan on täällä Pohjoissaaren turistirysissä. Ihmisiä ja turisteja piisaa. Kävely sinänsä sujui kivasti, askel rullasi. Ensi yönä uni maittaa.

Briefly in English. Turangi 5th January evening. I got my luggage in Wellington and traveled to Turangi. I walked today "Tongariro Crossing"-- a path thourgh the Tongariro national park, one of the most beautiful one-day trekking routes in the world (so they say and I don't have a different opinion).