Tänään maanantaina 12.2. matkasin länsirannikkoa Fox Glacierilta ensin Greymouthiin, jossa odottelin jatkobussia tovin kauppoja kierrellen. Lelukaupasta löysin tuomiseksi aidon uusiseelantilaisen keksinnön: väreihin ja 6-kulmioihin perustuvan pelin, joka herätti kertakaikkisesti matemaattisen aivopuoliskoni. Oli ihan pakko ostaa. Jatkomatka Greymouthista kohti Christchurchia meni pelin lainalaisuuksia pohtiessa. Se on kiva juttu 2,5-vuotiaallekin (kummityttö!), koska sen voi ottaa kauniina sommittelutehtävänä, jossa on monta ratkaisua.

Niin, olen jälleen tutussa lukaalissa vuokraisäntäni Nickin luona, nyt tosin vain 2 yötä.

Panen muutaman asian ylös, joka tuli mieleen viikon retkelläni Eteläsaaren eteläosiin ja länsirannikolle.

Uusi Seelanti on veden suurvalta. Liki jokaisesta näkemästäni purosta, joesta tai järvestä voi juoda suoraan. Toki Suomessakin Lapissa voi näin tehdä, mutta täällä joka paikassa. En lakkaa ihailemasta tätä asiaa. Vaikka engelsmannit toki mokailivat raskaasti tänne tullessaan, kun toivat mukana hiiriä, rottia, jäniksiä, villiintyneitä kissoja ja sikoja, kärppiä sekä opossumeita, jotka ovat tappaneet paikallisia harvinaisempia lajeja sukupuuttoon, tuota vesiasiaa eivät sentään pilanneet.

Länsirannikko jäi erityisesti mieleen vesiensä takia. Se on sateisempi, kosteampi, sademetsäisempi ja joekkaampi kuin itärannikko. Jokainen puro, kuinka pieni vain, joita on paljon, joka paikassa, kulaus ja nam. Melottavaksikin sopii tosi moni. Metsien takia päätieltä ei juuri näy vuorille, vaikka vuortenhuippujen ja rannikon väli on kai keskimäärin vain 25 km.

No se siitä. Pari kuvaa Routeburn Trackilta 6.2.2007.

389742.jpg

Kiva evästelypaikka, eikö?

389745.jpg

Kiva jokilaakso, eikö?

389857.jpg

Kiva taukopaikka, eikö?

389757.jpg

Kiva majanpaikka Mackenzie-järvellä, eikö?

389748.jpg

Kivat heijasteet Mackenzie-järvessä, eikö?

Lisää kuvia ensi kerralla. :)

Briefly in English. Back in Christchurch. I succesfully came by bus from Fox Glacier to Christchurch. I live again in Nick's house, this time for 2 nights. The photos are from the first day of Routeburn Track, 6th February 2007.