Matkasin perjantaina 16.2. Pictoniin, jonne majoituin telttaan.

Tanaan lauantaina 17.2. aamulla patikoin Pictonin yhdelle maelle, Hilltop View, josta otin merikuvan.

400273.jpg

Picton on pieni kaupunki ja sen merkittavin piirre on se, etta siella on Etelasaaren puoleinen laivasatama saarten valiselle liikenteelle. Useampisatametrisia makia on ymparilla paljon patikoitavaksi, ei kuitenkaan vuoria. Lautta lahti puolen paivan jalkeen ja kulki ensimmaisen puoli tuntia pitkassa moneen suuntaan haarautuvassa lahdessa, kunnes tultiin avomerelle ja lopulta 3 tunnin paasta Wellingtoniin.

Saarten valinen matka vastaa matkaa Helsingista Tallinnaan. Joskus valia liikennoi myos nopeita laivoja, jotka suoriutuivat matkasta puoleentoista tuntiin, muttei enaa, koska olivat niin saasta riippuvaisia. Tuulta ja merenkayntia salmessa on pahimmillaan erittain reippaasti.

Wellingtonissa tarkoitukseni oli majoittua viimeiseksi yoksi mukavasti hotelliin, mutta turistikauden ollessa kuumimmillaan sain olla lopulta tyytyvainen loydettyani teltalleni paikan eraan nuorisohostellin takapihalta.

Lisakekuvana nakyma 11.2.2007 Fox Glacierille (takana oleva 150 metria korkea likainen lumikasa on sen alaosa) ja minakin siina pallistelemassa. Kuvan ottanut ranskalaisherrasmies ylisti Aki Kaurismakea taivaaseen enka laittanut vastaan.

389766.jpg

Taman kuvan myota uskoisin laittaneeni matkan viimeiset kuvat tahan, silla lento kohti Suomea lahtee huomenna 18.2.

Briefly in English. Picton and Wellington. After having sleeped in a tent in Picton, I waked up today 17th February to walk onto one of Picton's hills (the first photo). The ferry from Picton, South Island took me to Wellington, North Island. I will sleep this last night here in a tent again, because every hotel is fully booked. The extra photo is from Fox Glacier on 11th Feb.