Vasen käsi parantuu venähdyksestään parahiksi. Ostin tänään uuden melan, joka on vahva, ei hajoa. Nickin tytär Tessa on viikonlopun kylässä ja suunnittelivat retkeä huomenna Waimak-joen rotkolle. Pääsen heidän kyydissä joelle. Minulla on päässä yhä peruutusmahdollisuus. Pakkaan kyllä tavarat yhtä yötäkin varten, teltta ja ruokaa mukaan jne, mutta pidätän mahdollisuuden perua kaiken, jos joki on hurja.

Waimak-joen yläosa on seikkailu-urheilun (multisport) syntypaikka. Vuonna 1983 täkäläiset alkoivat kisailla Coast to Coast eli Eteläsaaren läpimenosta lännestä itään. Matka on 243 km ja miesten ennätys peräti 10:34:37. Ennätysmies on tietty uusiseelantilainen. Lajeina on juoksua, pyöräilyä ja melontaa monta kertaa lajia vaihtaen. Waimakin yläpätkä muassaan tuo rotko-osuus on 67 km pitkä ja se siinä kisassa melotaan. Tänä vuonna kisa on 9.-10. helmikuuta joten en sentään joudu kisailijoiden sekaan.

Sitä paitsi en aio meloa rotko-osuutta. Luin kalastajille laaditusta esitteestä, että sinne on paha mennä jalkaisin. Jos kanoottini hajoaa, en pääse pois. Ajattelin aloittaa vasta siitä, jossa Coast to Coast -kisailijat lopettavat melonnan ja vaihtavat viimeiselle pyöräilyosuudelle kohti Christchurchia. Pitäisi olla helpompi väli. Virtaamat ovat hiukan laskusuunnassa, hyvä.

No se siitä. Laitetaan vielä yksi kuva Mt Cookilta.

361039.jpg

Kuvan otti lontoolaismies, joka oli patikoinut Muellerin majalle johtavan rinteen puoliväliin (se helppo osuus). Siinä juttelimme aikamme ja ikuistimme toisemme toistemme kameroilla samaan maisemaan. Tässä vaiheessa sade ja tuuli olivat ohi. Sieltä ylhäältä jäätikön takaiselta majalta mulla ei kuvia olekaan, koska oli niin mahdottomat olot säätää kameraa (ja liian pilvistä, jotta kuvat toimisivat muutenkaan).

Briefly in English. I bought a paddle. Now I have a good paddle that does not go broken. Conditions permitting I go tomorrow to Waimak river which is the original birth place of multisport. More information about the Coast to Coast sport event (partially in Waimak river) here. The photo is from Mt Cook, half way down from the Mueller hut.