Tunnen, että päiväni täällä vähenevät, ja koska ilma oli mitä kirkkain, katkaisin työpäivän pyöräilemällä Port Hillsille. Sen takiahan täällä olen, että tällaista voin tehdä.

Menin Dyers Pass Roadia pitkin harjanteen päällä kulkevalle tielle Summit Roadille pysähtymättä kertaakaan (noin 350 metriin), vaikken ole kummoinen pyöräilijä. Sieltä aukesivat hienot näköalat harjanteen molemmille puolille, mutta laitetaan kuva vasta vähän myöhemmästä kohdasta Summit Roadilta, kun on nätimpi.

368252.jpg

Kuva on Lytteltonin lahdelle. Takana Banksin niemimaa.

Kun monista Port Hillsilla kulkevista patikointipoluista puhutaan mukaan lukien Banksin niemimaan puoleiset polut, paikalliset kutsuvat harjannetta sanaparilla "crater rim". Se tarkoittaa tulivuoren kraaterin vanhaa reunusta, joka tämä on. Kuvassa oleva merialue on kraaterin pohja.

Jatkoin Summit Roadia itään kohti valtamerta. Seuraavassa kuvassa Lyttelton.

368253.jpg

Jos joku muistaa 10.1. kirjoituksen, Lyttelton oli ainoa kelpo sataman paikka 1840-luvulla, kun Christchurchia ryhdyttiin asuttamaan (on yhä ainoa satama, jonne pääsee isolla laivalla). Kaikki siirtolaiset kiipesivät sen reippaat 300 metriä mäkeä ylös, josta kuvan otin, päästäkseen Port Hillsin yli.

Palasin alas Evans Pass Roadia ja päädyin 4 tunnin jälkeen suihkuun ja takaisin töiden pariin.

Briefly in English. Port Hills. As the weather was nice, I didn't work all day but also biked 4 hours to Port Hills, having great views to Banks peninsula as well. The bay area in photos is an old crater of a vulcano. The town in the second photo is Lyttelton.