Ryhdyin aidoksi turistiksi ja kävin aamulla Antarktis-näyttelyssä. Se on eräs Christchurchin vetonaula. Siellä oli kerrassaan paljon infoa, joka suurimmaksi osaksi oli tuttua mutta joukossa jotain uuttakin. En esim. tiennyt, että jos Antarktikselta kuorii jäät pois, sen pinta-ala puolittuu. Kyseessä ei silloin ole yhtenäinen manner vaan monta saarta. Etelänapa olisi vain 34 metriä merenpinnan yläpuolella.

Näyttelyssä oli hyviä konkretisointeja, kuten laaja kylmähuone, jossa oli aitoa lunta, lumiajoneuvo, teltta, ja jääliukumäki. Satuin huoneeseen 10-vuotiaiden koululuokan kanssa, jotka laskivat innoissaan liukua, kunnes tilaan aiheutettiin aito myrskypuhuri ja hämäryys, jolloin kaikki odottivat mitä tuleman pitää. Osa lapsista alkoi itkeä pienissä hamosissaan, mutta myrskyn jälkeen suurin osa palasi liukumäkeen.

Lasten suurin suosikki oli kuitenkin pingviiniakvaario.

391630.jpg

Näyttelyn jälkeen tapasin keskustassa aterian merkeissä viimeisen kerran Mikon, Marian ja Oliverin. Mikon lentäjäopinnot ovat loppusuoralla, joten heidänkin paluu Suomeen lähestyy.

Kiertelin tuliaismielessä kauppoja. Olen näemmä täysin hurahtanut eilen löytämääni peliin. Ostin siitä retkiversion. Odottakaa vaan retkikaverit, kevään melontaretkien iltatouhujen jälkeen aivonystyrät sauhuavat.

Lisäkuva Milford Soundista 7.2.2007, jossa olen juuri viritellyt ateriointivälineet.

389758.jpg

Milford Soundin päävirikkeet ovat sieltä alkavat risteilyt ja lennot.

391661.jpg

En osallistunut kumpaankaan. Tom Coloradosta kuitenkin kertoi risteilleensä pari päivää aina Doubtful Soundissa asti. Se on vuono, johon pääsee vain meritse. Siellä tehty kajakkiretki suoraan mereen putoavan kilometrisen vuorenseinämän viereen oli yksittäisistä asioista hänelle paras huippukokemus. Ottakaa hyvät ihmiset kanootti mukaan, jos tuolla käytte.

Brefly in English. Leisure day. I visited Antarctic Centre of Christchurch. Children were interested about penguins (me too). Other photos are from Milford Sound, where I visited shortly on 7th February.