Nick heitti minut ystavallisesti bussille, josta matkasin tanne Kaikouraan. Pitkasta aikaa on jalleen kaikki tavarat mukana mukaan lukien tietokoneromppeet. Eli tavaraa on hemmetisti, koska mm. paatin pitaa ostamani melontaliivit, jotka onnistuin nippa nappa ahtamaan rinkan sisalle.

Laitoin teltan taas yhdelle camping alueelle ja lahdin Kaikouran niemelle kavellen. Se on monella tapaa 1:n suhde 3:een pienennos Christchurchin Port Hillsista: matalampi, lyhempi, kapeampi. Siis sen voi mukavasti kavellen kiertaa eika matkaa kerry kuin ehka 10 km. Reitistot kavelyyn ovat jalleen erittain hyvin jarjestetyt, hypitaan lammasaitauksesta toiseen.

393125.jpg

Mutta yhdessa suhteessa Kaikouran niemi on parempi kuin Port Hills. Kaikourassa on hylkeita, New Zealand fur seals.

393116.jpg

Periaatteessa ei saa menna lahemmas kuin 10 metria, mutta katso nyt seuraavaakin resupekkaa, joka on nukahtanut tien varteen pusikkoon.

393100.jpg

Tasta inspiroituneena patikoin eraan korkean maen paalle nukkumaan siella tunniksi.

Kaikouran niemea kierretaan joko 50-metrisen maen harjanteen paalla tai sitten aivan meren tasolla. Meren tasolla pystyy kulkemaan vain, kun on laskuvesi. Muulloin kuin laskuvedella joutuu laskelmoimaan milloin aallot tulevat, jotta rantareitin paasee kastumatta lapi. Mainitaan viela, etta kun seka Nick etta Mikko kehottivat syomaan "grayfish", niin ostin yhden sellaisen halkaistuna 2 osaan. Se oli joku iso rapu, 20-senttinen. Maksoi aika paljon ja maistui ihan ravulta (kaivoin lihat sormin).

No se siita. Eilen jai mainitsematta Antarctic Centerista, etta siella oli kylmavesimeriakvaario, +1,5 astetta. Aika janna. Siella oli kaloja, joilta puuttuu ilmarakko. Niissa on niin paljon laskia, etta kylma ei kangista ja kelluvat laskin avulla. Enimmakseen ne kuitenkin lekottelivat kivien paalla. Sitten oli asia, joita en tiennyt olevan: merenalainen 15-senttinen hamahakki! Hamahakit ja "laskikalat" jakoivat sopuisasti saman altaan.

Muutama kuva Kepler Trackilta.

389760.jpg

Lake Manapouri 8.2.2007.

389769.jpg

Noin 300 metria nousua takana 9.2.2007. Pilvet lisaantyvat.

389761.jpg

Noin 800 metria nousua takana. Pilvet nousevat laaksosta peittamaan nakyvyyden.

389770.jpg

Pilvet ovat natteja, mutta toisaalta ei mun mieleen -- kuvahan voisi olla mista tahansa vuorilta eika nimenomaan Kepler Trackilta.

389762.jpg

Tippukiviluolan suu, jonne en uskaltanut menna kovin syvalle.

389764.jpg

Kea (maailman ainoa vuoristopapukaija) aamulla 10.2.2007.

Briefly in English. In Kaikoura. Thank you Nick for driving me to the morning bus. I walked today in Kaikoura peninsula looking for New Zealand fur seals. Other photos are from Kepler Track, where the weather was quite cloudy.